dimarts, 6 de novembre del 2012

FEELING GOOD

Fa poc que ha aparegut en el mercat el segon treball discogràfic del tàndem Joan Chamorro i Andrea Motis, amb el títol de Feeling Good, que es correspon amb el primer tall del disc i que és una molt bona versió del blues que va popularitzar la gran Nina Simone l’any 1965.

En aquest disc podem gaudir d’una magnífica selecció de clàssics del jazz, a més de versions no menys clàssiques de temes tan coneguts com How insensitive (Antonio Carlos Jobim), Moon river (Henry Mancini), Hallelujah (Leonard Cohen) o Bésame mucho (Consuelo Velázquez). En aquest període de dos anys entre el primer disc (Joan Chamorro presenta Andrea Motis) i aquest, podem apreciar l’evolució de la jove cantant i instrumentista sorgida de la Sant Andreu Jazz Band.

foto: Alex Garcia
Aquesta gravació té coses molt bones com ho és el fet que totes les cançons han estat enregistrades en rigorós “directe”, amb el risc de no poder amagar els errors que es poguessin produir i que es podrien dissimular en un disc d’estudi. Cal dir però, que tant la veu com la part instrumental sonen impecables. La veu de l’Andrea segueix sent fresca i càlida alhora, tot i que en els darrers dos anys, cosa molt natural, ha agafat cos i s’ha enfosquit un mica. L’afinació segueix sent exquisida i la veu es nota molt més segura i còmoda.

La part negativa d’aquest disc, si n’hi ha alguna, és precisament el “directe”. Trobo que el so no té la nitidesa ni la qualitat d’una gravació d’estudi. És clar que tot el que es perd per aquest costat queda compensat per la frescor i el risc de què he parlat abans. En el disc es recullen actuacions fetes entre els mesos de febrer i agost de 2012 i compta, com ja és costum, amb la col·laboració d’una colla de grans músics com Ignasi Terraza, Josep Traver, Esteve Pi, David Mengual i Scott Robinson apart dels membres de la Sant Andreu Jazz Band Eva Fernández, Iscle Datzira, Joan Martí, Eduard Ferrer, Marçal Perramon, Carles Vázquez, Èlia Bastida, Alba Esteban, Alba Armengou, Jaume Ferrer i Carla Motis, a més del Quartet Ressonància format per Edurne Vila, Marc Armengol, Joan Ignasi Ferrer i Esther Vila.

Precisament divendres passat 2 de novembre i dins del 44è Festival de Jazz de Barcelona, aquest disc va ser presentat en un abarrotat  Palau de la Música Catalana. I és que el poder de convocatòria de Joan Chamorro i Andrea Motis és impressionant. Si tenim en compte que en els temps que corren costa molt i molt omplir mínimament un teatre, ells han omplert dues vegades el Palau i una el Coliseum en els darrers dotze mesos. Cal dir res més?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada